Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarını, profesyonel yöneticileri, gençleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren ’Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi 2’yi gerçekleştirdi. Zirvede, sektörün uzmanları bilgilerini aktarırken, işgücü piyasasının bileşenleri bir araya geldi.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın sunumuyla başlayan zirvede, bazı markaların temsilcileri ’Perakende Sektöründe Dijital Dönüşüm’, ’Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka’, ’Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Kıratlı: "Pamukluk Barajı İsale Hattı Projesi 2026 yılında tamamlanacak” Kıratlı: "Pamukluk Barajı İsale Hattı Projesi 2026 yılında tamamlanacak”

"Gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak projelere devam ediyoruz"

Kariyer Merkezi Müdürü Özada, üniversiteler ile kuruldukları günden itibaren iş birliği içerisinde olduklarını belirtti. Özellikle gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak projelere hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Özada, gençlerin iş dünyasıyla buluşması ve iş arama sürecinin geliştirilmesi için 115 programa imza attıklarını kaydetti. Bu çerçevede binlerce gence dokunduklarını vurgulayan Özada, "Her sektörde, her meslekte ve her STK ile proje geliştirmek istiyoruz" dedi.

"Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeni dönemde yapmak istediği projelerden birinin de ‘Kampüs Mersin’ olduğunu aktaran Özada, şöyle konuştu:

"Türkiye’de, belki de dünyada bir ilk olacak organizasyona imza atacağız. İşsizlik oranı olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Gençlerin işsizlik oranı ise işsizlik ortalamasının neredeyse 2 katı. Biz kariyer rehberliğini geliştirecek, girişimcilik kültürüne destek sunacak, üniversite-sanayi-kent iş birliğine sonuç odaklı katkı sağlayacak, gençlerin iş dünyasına hazırlandığı sosyal alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu tesisimiz, iş hayatına öncelikle gençleri koyduğumuz; atölye çalışmalarında bulunacakları, girişimcilik kültürünü aşıladığımız bir tesis olacak. İş dünyasının da eğitim, toplantı ve mülakatlarını yapabileceği Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturarak, gençleri yeni bir dünyaya hazırlayacağız."

Öğrenciler tecrübelerden faydalanıyor

Toros Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Rojina Demir, zirvenin, öğrenci paydaşların buluştuğu bir etkinlik olduğunu belirterek, "Bu şekilde hem iş ağı geliştirme, hem de eğitim konusunda büyüklerimizden ve yetkin kişilerden aldığımız bilgiler sayesinde geleceğimizi şekillendiriyoruz" diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Şakir Akbay da bu tarz etkinliklerin, kendilerini firmalara tanıtabilme açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü öğrencisi Deniz Yılmaz Uçar ise yeni neslin teknoloji çağında doğduğunu ve gelişmelere kolay ayak uydurduğunu ifade ederek, bu tip zirvelerin kendileri için faydalı olduğunu kaydetti.

Kaynak: iha