Mersin’in Tarsus ilçesinde hizmete açılan eklektik mutfağın yer aldığı “Taarsa” turizme katkısıyla da dikkat çekmeyi başardı.
İlçeye bağlı Kızılmurat Mahallesinde tarihi dokunun içerisinde misafirlerini ağırlamaya başlayan Taarsa, yerel çiftçilerle işbirliği içerisinde çalışarak ilçedeki yerel ürünleri, günlük taze bir şekilde kullanıyor. Türk mutfağını modern yaklaşımlar ile ele aldıklarını dile getiren restoran işletmecisi Deniz Boltaç; mutfak anlayışlarını "turkic cuisine" olarak tanımıyor.

Kısa süre içerisinde kent halkının gönlünde yer edinmeyi başaran Taarsa aynı zamanda yerli ve yabancı turistleri de lezzetleri ile memnun etmeyi başarırken yerel ürünleri ve yemekleri internasyonel teknikler ile evlendirip yöreyi ziyarete gelen turistlere yenilikçi mutfağı ile farklı bir deneyim yaratıyor.

Özenle seçilen ürünlerin mutfakta usta şefler elinde hijyenik ortamda adeta lezzet şölenine dönüştüğü restoranda mevsime göre menülerde lezzet değişiklikleri de yapılıyor. Taarsa’da en çok beğenilen ürünlerde ise “kalamar tava, dana kaburgalı içli köfte, yerel kuzu ile yapılan çökertme kebabı” listenin başında öne çıkıyor.
Restoranın tarihi yapısı
Eski Tarsus evleri arasında bulunan tescilsiz bu yapı yörenin tabii, tarihi ve mimari dokusuna uygun şekilde restore edilip sürdürülebilir olmanın yanı sıra turizme ve bir sonraki kuşaklara kazandırılmış olması açısından da büyük önem arz ediyor. Eski yapıların arasında bulunan bu restoran ayrıca aslına uygun olarak günümüz yaşantısının gereksinimlerini karşılayacak şekilde restorasyonu yapılarak aktif kullanımının sağlanması çağdaş koruma anlayışının bir parçası olduğunu gözler önüne serdi. Restore edilen yapıların birer Turizm işletmesi olarak kullanılması göz önünde bulundurulduğunda bu işletme, hem yapının korunmasına hem de turistlerin yerel kültür, yaşam şekli, sosyal hayat gibi özgün ve yerel değerleri yaşayarak öğrenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.





