Güncel

Harekete geçildi, serpme kahvaltı tarih mi oluyor?

Türkiye'de yıllık 23 milyon tona ulaşan gıda israfının önlenmesi için Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu çalışma başlattı.

'Açık büfe' ve 'serpme kahvaltı' kültürünün getirdiği israfa dikkat çekilen çalışma kapsamında ciddi israf yaşandığına vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada serpme kahvaltı konusunda da Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu olarak çalıştıklarını birkaç aya kadar çalışmayı tamamlamayı hedeflediklerini belirtirken “Sayın Cumhurbaşkanımız neyi uygun görüyorsa, israfla ilgili milli bir uyanış olacak, Türkiye'de sürdürülebilir bir gıda israfı önleme politikası belirlenecek. Türkiye'de israfı önlemeyle ilgili milli bir uyanış hamlesi yapacağız inşallah." ifadelerine yer verdi.